Gepofte aardappel van de bbq

Gepofte aardappel bbq

Zodra buienalarm aangeeft dat het droog blijft en er ook maar een kleine hoeveelheid zon is voorspeld, halen we al gauw de barbecue uit de kast. Gauw een ritje naar de supermarkt voor wat barbecue vlees, stokbroodje kruidenboter en een paar bakjes huzarensalade. Heel erg makkelijk en ontzettend lekker, maar er is nog zoveel meer mogelijk met een sprankeltje creativiteit. Wat denkt u bijvoorbeeld van een gepofte aardappel van de bbq? Weer eens wat anders, maar oh zo heerlijk.

Wat heeft u daarvoor nodig?

  • Barbecue
  • Kruimige aardappel(en)
  • Aluminiumfolie

En daarna?

Eigenlijk hoeft u niet zo heel veel te doen om een heerlijke gepofte aardappel te produceren op de bbq. Maak de aardappelen eerst goed schoon onder stromend water, maar schil deze niet. Scheur vervolgens enkele vellen aluminiumfolie af en wikkel iedere kruimige aardappel in een apart stuk folie.

Zodra de aardappelen zijn ingepakt is het enkel een kwestie om deze op de barbecue te leggen. Doe dit iets meer aan de zijkant en niet helemaal in het midden. De aardappel dient namelijk rustig aan te poffen op een iets lagere temperatuur. Gemiddeld poft een aardappel in zo’n 15 tot 20 minuten op de bbq. Keer de aardappelen tussendoor enkele keren om indien u geen deksel op de barbecue heeft, zodat deze van alle kanten goed wordt verwarmd.

Prik naderhand met een vork door het aluminiumfolie heen. Als dit soepel gaat, dan haalt u de ingewikkelde aardappelen van de barbecue af. Raak het aluminiumfolie niet met uw blote handen aan, want dat kan voor nare brandplekken zorgen. Gebruik keukengerei of handschoenen om het aluminiumfolie iets weg te halen en aanschouw uw gepofte aardappel van de bbq.

Variatietip gepofte aardappel op de bbq

U zou nu de aardappel direct kunnen eten en genieten van de overheerlijke aardappelsmaak. Uiteraard is het ook nog mogelijk om de aardappel op te fleuren met een extra vulling. Snijd daarvoor de aardappel in de lengte tot de helft door, maar zorg ervoor dat deze niet in tweeën breekt. Vul de snee met bijvoorbeeld kruidenboter, tzatziki of guacamole en laat deze nog even enkele minuten rusten en in de aardappel smelten. Zo heeft u een heerlijke gevulde gepofte aardappel van de bbq.

Geef een reactie