Spaanse Tortilla

Het aardappelrecept Spaanse Tortilla wordt ook wel de Spaanse omelet genoemd. Dit gerecht is zeer makkelijk te bereiden en kost ook weinig tijd.

Ingrediënten aardappelrecept Spaanse Tortilla

Voor de Spaanse Tortilla zijn weinig aardappelen nodig. Voor een Spaanse omelet voor vier personen heeft u slechts 3-4 aardappelen nodig. Het is aan te raden om voor dit recept een vastkokende aardappel te gebruiken. Denk hierbij aan Nicola of Bildtstar. Bij een omelet kunnen eieren natuurlijk niet ontbreken. Voor deze Spaanse omelet zijn verder nog 3-4 eieren nodig, 1 ui, 1 teentje knoflook, olijfolie, zout en paprika poeder.

Bereidingswijze Spaanse omelet:

Begin eerst met het schillen van de aardappelen. Het is belangrijk dat u de aardappelen in dunne plakjes snijdt. De aardappelplakjes mogen maximaal een centimeter dik zijn. Wanneer dikker zijn zal het voor de aardappelen meer tijd kosten om gaar te worden.

Kies nu voor een anti-aanbak pan. Het is belangrijk dat u voldoende olijfolie in de pan giet. Het is aan te raden zoveel olijfolie in de pan te gieten dat de aardappelen echt in de olijfolie liggen. Dit is namelijk noodzakelijk omdat de aardappelen niet mogen bakken. Het is alleen de bedoeling dat de aardappelen nu gaar worden. Ze mogen dus ook niet krokant worden.

Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, ongeveer 8-10 minuten hier voor, voeg dan de knoflook, paprika poeder en uien toe. Haal de aardappelen inclusief toevoegingen van het vuur wanneer deze gaar zijn. Het is nu belangrijk dat de aardappelen afkoelen. Wij raden aan om hier een vergiet voor te gebruiken, de olijfolie is namelijk nu ook niet meer nodig.

Zorg er nu voor dat de eieren los worden geklopt. Het is erg belangrijk dat de aardappelen goed zijn afgekoeld voordat u ze samenvoegt met de eieren. Wanneer de aardappelen nog niet goed afgekoeld zijn gaan de aardappelen meteen stollen. Dit is niet de bedoeling. Als de aardappelen afgekoeld zijn kunt u deze toevoegen aan de eieren. Laat vervolgens de mix nog even staan. Zo kunnen de eieren goed in de aardappelen trekken. Ongeveer 4 á 5 minuten.

Verwarm nu een anti-aanbak pan met een scheutje olijfolie. Zet het vuur middelhoog en gooi vervolgens de hele mix in de pan. Zet op een gegeven moment het vuur een pitje lager om zo de Spaanse Tortilla gaar te laten worden. Keer op het moment dat het een stevige Spaanse omelet is de tortilla om en laat zo ook de andere kant nog gaar worden.

Meer over de Spaanse Tortilla

Met dit aardappelrecept kan veel geëxperimenteerd worden. U kunt er voor kiezen om zo nu en dan een ander gerecht aan de Spaanse Tortilla toe te voegen. Daarnaast kan de Tortilla zowel warm als koud gegeten worden. Het is ook erg lekker om de Spaanse Tortilla op een stukje brood te eten. Zoals te zien op de onderstaande foto zijn hier ook extra ingrediënten toegevoegd.

 

Spaanse Tortilla, aardappelrecept spaanse tortilla, spaanse omelet

Aardappelshop.nl

Beoordelingen:
92 van
100 (
80 beoordelingen)

Geef een reactie