Spaanse tortilla

Spaanse tortilla, tortilla recept, aardappelrecept,

Spaanse tortilla

Het aardappelrecept Spaanse tortilla wordt ook wel de Spaanse omelet genoemd. Dit gerecht is makkelijk te bereiden en kost weinig tijd.

Ingrediënten aardappelrecept Spaanse tortilla

Voor de Spaanse tortilla zijn weinig aardappelen nodig. Voor een Spaanse omelet voor vier personen heeft u slechts 3 of 4 aardappelen nodig. Het is aan te raden om voor dit recept een vastkokende aardappel te gebruiken. Denk aan nicola of bildtstar. Voor deze Spaanse omelet zijn dus nodig:

  • 3 of 4 aardappelen
  • 3 of 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • paprikapoeder

Bereidingswijze Spaanse omelet

Begin eerst met het schillen van de aardappelen. Het is belangrijk dat u de aardappelen in dunne plakjes snijdt. De aardappelplakjes mogen maximaal een centimeter dik zijn. Wanneer ze dikker zijn zal kost het meer tijd om gaar te worden.

Kies voor een anti-aanbak-pan. Het is belangrijk dat u voldoende olijfolie in de pan giet. Het is aan te raden zoveel olijfolie in de pan te gieten dat de aardappelen echt in de olijfolie liggen. Dit is namelijk noodzakelijk omdat de aardappelen niet mogen bakken. Het is alleen de bedoeling dat de ze gaar worden. Ze mogen dus ook niet krokant worden.

Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, na ongeveer 8-10 minuten, voegt u de knoflook, het paprikapoeder en de uien toe. Haal de aardappelen inclusief toevoegingen van het vuur wanneer ze gaar zijn. Het is nu belangrijk dat de aardappelen afkoelen. Wij raden aan om hier een vergiet voor te gebruiken, de olijfolie is namelijk niet meer nodig.

Klop de eieren los. Het is erg belangrijk dat de aardappelen goed zijn afgekoeld voordat u ze samenvoegt met de eieren. Wanneer de aardappelen nog niet goed afgekoeld zijn gaan de eieren meteen stollen. Dit is niet de bedoeling. Als de aardappelen afgekoeld zijn kunt u ze toevoegen aan de eieren. Laat vervolgens de mix nog even staan. Ongeveer 4 á 5 minuten. Zo kunnen de eieren goed in de aardappelen trekken.

Verwarm nu een anti-aanbak-pan met een scheutje olijfolie. Zet het vuur middelhoog en gooi vervolgens de hele mix in de pan. Zet op een gegeven moment het vuur lager om zo de Spaanse tortilla gaar te laten worden. Keer op het moment dat het een stevige Spaanse omelet is de tortilla om en laat ook de andere kant nog gaar worden.

Meer over de Spaanse tortilla

Met dit aardappelrecept kan veel geëxperimenteerd worden. U kunt er voor kiezen om zo nu en dan een ander gerecht aan de Spaanse tortilla toe te voegen. Daarnaast kan de tortilla zowel warm als koud gegeten worden. Het is ook erg lekker om de Spaanse tortilla op brood te eten.

Spaanse Tortilla, aardappelrecept spaanse tortilla, spaanse omelet Aan deze tortilla zijn extra ingrediënten toegevoegd.


Aardappelshop.nl

Beoordelingen: 92 van 100 ( 80 beoordelingen)

Geef een reactie