Spaanse tortilla

Spaanse tortilla, tortilla recept, aardappelrecept,

Een Spaanse tortilla noemt men ook wel de Spaanse omelet. Dit gerecht is zowel makkelijk als snel te bereiden.

Ingrediënten aardappelrecept Spaanse tortilla

Voor een Spaanse tortilla zijn weinig aardappelen nodig. Om een Spaanse omelet voor vier personen klaar te maken, zijn dat slechts drie tot vier aardappelen totaal. We adviseren voor dit recept een vastkokende aardappel te gebruiken, zoals Nicola of Bildtstar. Voor deze Spaanse omelet zijn nodig:

  • 3 of 4 aardappelen
  • 1 ui
  • 3 of 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

Schil eerst de aardappelen. Het is belangrijk dat u de aardappelen in dunne plakjes snijdt. De aardappelplakjes mogen maximaal een centimeter dik zijn. Hoe dikker de plakken, hoe langer het duurt voor ze gaar zijn. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk genieten van die Spaanse tortilla.

Kies voor een anti-aanbakpan. Het is belangrijk dat u voldoende olijfolie in de pan giet. Neem dusdanig veel, zodat de aardappelen echt in de olijfolie liggen. Dat is noodzakelijk, omdat de aardappelen niet mogen bakken. Ze dienen enkel gaar te worden, niet krokant.

Na ongeveer 8 – 10 minuten, zijn de aardappelen bijna gaar. Voeg vervolgens de knoflook, paprikapoeder en uien toe. Haal de aardappelen, inclusief toevoegingen, van het vuur als ze gaar zijn. Het is nu belangrijk dat de aardappelen afkoelen. We adviseren om daar een vergiet voor te gebruiken. De olijfolie is niet meer nodig.

Klop de eieren los. Daarin is het belangrijk dat de aardappelen goed zijn afgekoeld, voordat u ze samenvoegt met de eieren. Als de aardappelen namelijk niet afgekoeld zijn, gaan de eieren direct stollen. Dat is niet de bedoeling. Zodra de aardappelen zijn afgekoeld, voegt u de eieren toe. Laat vervolgens de mix nog even staan voor ongeveer 4 á 5 minuten. Zo trekken de eieren goed in de aardappelen.

Verwarm nu een anti-aanbakpan met een scheutje olijfolie. Zet het vuur middelhoog en doe de mix in de pak. Zet na een paar minuten het vuur lager, om zo de Spaanse tortilla gaar te laten worden. Keer op het moment dat deze stevig wordt, de Spaanse omelet om. Laat vervolgens de andere kant gaar worden, net als bij een pannenkoek.

Meer over de Spaanse tortilla

Met dit aardappelrecept kan veel geëxperimenteerd worden. U kunt er voor kiezen om zo nu en dan een ander gerecht aan de Spaanse tortilla toe te voegen. Daarnaast kan de tortilla zowel warm als koud gegeten worden. Het is ook erg lekker om de Spaanse tortilla op brood te eten.

Geef een antwoord