Waldorf aardappelsalade

waldorf aardappelsalade

Deze Waldorf aardappelsalade is perfect voor een picknick op het strand. Het smaakt goed en is makkelijk klaar te maken. Je kunt ook de aardappels en saus al van tevoren maken en in de koelkast zetten om later met de andere ingrediënten samen te voegen.

VOORBEREIDING: 20 minuten

TOTALE TIJD: 35 minuten

PORTIES: 6

INGREDIËNTEN

  • 1 kg kleine aardappels
  • Zout
  • Peper
  • 3 theelepels zure room
  • 2 theelepels mayonaise
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel
  • Volkoren mosterd
  • 150 gr rode druiven
  • 4 stengels selderij
  • 75 gr gesneden en geroosterde walnoten
  • 15 gr gesneden peterselie

BEREIDING

  1. Doe de aardappels in een grote pan, vul met koud water en breng aan de kook. Voeg 2 theelepels zout toe en laat de aardappels koken voor zo’n 10 tot 15 minuten. Giet het af en houd onder koud water om af te koelen.
  2. Meng in een grote kom de zure room met de mayonaise, witte wijnazijn en mosterd. Voeg ook een snufje zout en peper toe.
  3. Halveer de aardappels, voeg ze toe aan de dressing en mix het door elkaar. Voeg nu ook de druiven, selderij, walnoten en peterselie toe.

Tip om vooraf te maken:

Je kunt de salade tot wel 2 dagen van tevoren in de koelkast zetten en de druiven, selderij, walnoten en peterselie vlak voor het serveren toevoegen.

Geef een reactie