Frieten voorbakken

friet voorbakken, frieten voorbakken, patat voorbakken, frietjes voorbakken, zelf friet maken

Zelf friet maken? Frieten voorbakken is hét geheim!

Zelf friet bakken is het lekkerste wat er is. Om de frietjes gaar en knapperig te krijgen, is het voorbakken van de frieten van cruciaal belang. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om Franse of Vlaamse frieten. Zelf patat bakken is gelukkig niet moeilijk en ook nog eens erg leuk. Perfect bij allerlei vlees- en visgerechten, maar natuurlijk ook als knapperige snack tussendoor.

Om zelf de lekkerste patat te maken, gebruikt u grote aardappels van goede kwaliteit. Grote Bintjes zijn ideaal voor het maken van friet, maar Frieslanders lenen zich hier ook uitstekend voor. Zo maakt u zelf een knapperige goudgele friet. Zelf frietjes bakken begint met het snijden van de aardappels in de gewenste dikte en lengte.

Frietjes voorbakken voor een knapperig resultaat

Frietjes voorbakken is makkelijk. Nadat de aardappel geschild en gewassen is, snijdt u deze in de gewenste lengte. Dit gaat het makkelijkste met een frietsnijder, maar een scherp mes werkt ook. Met een frietsnijder maakt u ze allemaal evenredig dik. Patat voorbakken gaat als volgt:

  • Verwarm de verse olie in de frituurpan tot 160 graden
  • Doe om beurten kleine porties friet in de pan gedurende 5 minuten
  • Haal de frietjes uit de frituurpan en plaats ze in een vergiet om uit te lekken

Na het voorbakken van de frietjes, mag u ze afbakken. Dat gaat als volgt:

  • Verwarm de frituurpan tot 180 graden
  • Bak de voorgebakken patat af in kleine porties tegelijk
  • Haal de frietjes uit de frituurpan als ze drijven en mooi goudbruin kleuren. 2-3 minuten is voldoende. Laat de frietjes kort uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.

Serveer de zelfgemaakte patat direct na het afbakken. Bestrooi eventueel met zout of kruiden. Vers gebakken friet smaakt natuurlijk ook lekker met mayonaise, tomatenketchup of curry. Nu heeft u hét geheim van een knapperige, zelfgemaakte patat ontdekt. Eerst de patat voorbakken, afbakken en gebruik kwaliteitsaardappelen.

Geef een reactie