Frieten voorbakken

friet voorbakken, frieten voorbakken, patat voorbakken, frietjes voorbakken, zelf friet maken

Zelf friet maken? Frieten voorbakken is hét geheim!

Zelf friet bakken is natuurlijk het lekkerste wat er is. Om de frietjes ook heerlijk gaar en knapperig te kunnen krijgen, is het voorbakken van de frieten van cruciaal belang. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of u zelf Franse of Vlaamse frieten wilt maken. Zelf patat bakken is gelukkig niet moeilijk en ook nog eens heel leuk om te doen. Ze smaken perfect bij allerlei vlees en visgerechten, maar natuurlijk ook als knapperige snack tussendoor.

Om zelf de lekkerste patat te kunnen maken heeft u natuurlijk grote aardappels nodig van goede kwaliteit. Grote bintjes zijn het meest geschikt om zelf friet mee te maken. Maar, mooie Frieslanders lenen zich ook uitstekend voor knapperige goudgele friet. Zelf frietjes bakken begint met het snijden van de aardappels in de gewenste dikte en lengte. Patat voorbakken is ook een belangrijk onderdeel van de voorbereiding.

Frietjes voorbakken voor een knapperig resultaat

Frieten voorbakken is niet moeilijk. Nadat de aardappel geschild en gewassen is, snijdt u deze op de gewenste lengte. Dit kunt u het beste doen met een frietsnijder. Zo krijgen de frietjes allemaal een evenredige dikte. Patat voorbakken doet u als volgt:

  • Verwarm de verse olie in de frituurpan tot 160 graden
  • Doe om beurten kleine porties friet in de pan gedurende 5 minuten
  • Haal de frietjes uit de frituurpan en plaats ze in een vergiet om uit te lekken

Frietjes voorbakken kunt u doen kort voordat u de friet gaat afbakken maar een aantal uren van tevoren mag ook. Als alle frietjes zijn voorgebakken kunt u beginnen met het afbakken van de patat:

  • Verwarm de frituurpan tot 180 graden
  • Bak de voorgebakken patat af in kleine porties tegelijk
  • Haal de frietjes uit de frituurpan als ze drijven en mooi goudbruin kleuren. 2-3 minuten is vaak voldoende. Laat de frietjes kort uitlekken in een vergiet of op wat keukenpapier.

Serveer de zelfgemaakte patat direct nadat u ze heeft afgebakken. Desgewenst kunt u de frietjes nog bestrooien met wat zout of kruiden. Vers gebakken friet smaakt natuurlijk heerlijk met zelfgemaakte mayonaise, een rijke tomatenketchup of een pittige curry. Frieten op de juiste manier voorbakken, afbakken en het gebruik van kwaliteitsaardappelen is hét geheim voor knapperige zelfgemaakte patat.

Geef een reactie