Zoete aardappelsoep met bacon

Het is bijna Koningsdag en daarom hebben wij een passend oranje recept! Een heerlijke soep van zoete aardappel en winterpeen! Deze soep is erg lekker en kleurrijk. Wilt u weten hoe u deze zoete aardappelsoep maakt? Lees hieronder verder!

Ingrediƫnten voor de soep

Voor 4 personen heeft u nodig:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 250 gram winterpeen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram baconreepjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 stokbrood of baguette
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 1 eetlepel ketjap
  • 400 ml kokosmelk

Keukenbenodigdheden

Soeppan
Grillpan of koekenpan
Staafmixer
Bakpapier

Bereiding

  1. Was de zoete aardappelen en de winterpeen. Deze hoeven niet geschild te worden. Snijd de winterpeen en zoete aardappelen in stukken. Snipper vervolgens de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan. Bak hier de bacon in voor 3 minuten. Schep de reepjes bacon uit de pan en leg deze apart.
  3. Fruit de gesnipperde ui en knoflook in het vet van de bacon. Voeg na 1 minuut de aardappelen en wortelen toe. Vervolgens 1 liter water en het boullionblokje toevoegen en aan de kook brengen. Kook hierin de zoete aardappelen en wortelen gaar in ongeveer 15 minuten op laag vuur.
  4. Verhit nu een grillpan. Gril het brood in lange repen 2 minuten per kant tot dat ze knapperig zijn.
  5. Hak en rooster de amandelen op hoog vuur voor 2 minuten. Schud de pan regelmatig. Zet het vuur lager en voeg de ketjap toe. Bak dit nog 1 minuut tot de ketjap aan de amandelen zit. Leg de amandelen op bakpapier zodat deze af kunnen koelen.
  6. Voeg vervolgens de kokosmelk toe aan de soep. Pureer hierna de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en verwarm deze nog even.
  7. Schep de soep in kommen en bestrooi deze met bacon en de amandelen. Serveer met het gegrilde brood.

Geniet van je zoete aardappelsoep!

Geef een antwoord