Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, deze aardappel- en groenten mix is altijd lekker. Voor een gezond gerecht als deze worden gezonde groenten en aardappelen gebruikt. Dit recept is makkelijk te bereiden en kan ook naar eigen smaak aangepast worden. Als je een van deze groentes niet in huis hebt, kun je gerust een alternatief naar eigen keuze gebruiken! Mocht je iets te veel gekookt hebben, is het gerecht de volgende dag ook nog erg lekker. Veel plezier met koken!
Ingrediënten voor 4 porties
- 600 g Aardappelen (vastkokend)
- 500 g Tomaten
- 400 g Gekleurde paprika’s
- 200 g Asperges
- 150 g Bosui
- 1 Teentje knoflook
- 1 Eetlepel oregano
- 2 Eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding van de Aardappel- en groente mix:
- Vul een pan met water en breng deze aan de kook.
- Schil vervolgens de aardappelen en was deze goed. Snijd nu de aardappelen ik kleine stukjes en stop ze in de pan zodra het water kookt. De andere groenten kunnen nu gewassen worden. Hak de asperges in stukjes en snijd de paprika’s in mooie kleine stukken. Ontpit de tomaten en snijd deze in fijne reepjes
- De bosui mag in kleine ringetjes gesneden worden. Schil ook de knoflook en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. De bosui en knoflook mogen bij elkaar worden gebracht.
- Breng de olijfolie in de pan en verwarm deze. Voeg nu de bosui en knoflook toe en bak deze op lage temperatuur. Voeg na een tijdje de asperges en paprika ook toe.
- Prik een keer met een vork in de aardappelen om te kijken of deze al gaar zijn. Zodra de aardappelen gekookt zijn, kun je ze kort afspoelen met koud water. Als ook de groenten lekker gebakken zijn, kunnen deze toegevoegd worden aan de pan met aardappelen.
- Meng de aardappelen goed met de groenten. Voeg nu ook de tomaat toe. Gebruik peper, zout en oregano om het recept lekker op smaak te brengen.
- Geniet van deze heerlijke aardappelen- en groente mix! Dit recept is zowel lekker met als zonder een stukje vlees.