Recepten

Aardappeltosti’s

Apr 09, 2022

Aardappeltosti’s

Onlangs voegden we het aardappelkookboek Power to the Pieper toe aan ons assortiment. Op de voorkant van dit boek staat een indrukwekkend gerecht: aardappeltosti’s Het boek geeft aan dat dit een zeer geschikt lunchgerecht is. Voor ons een reden om dat maar eens uit te testen.

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 50 g boter
  • 4 plakken kaas (bijv. cantal of andere harde kaas)
  • 2 el zonnebloem olie
  • 4 plakken ham
  • keukentouw
  • zout

Omdat er voor dit gerecht vastkokende aardappelen nodig zijn hebben wij gekozen voor de nicola. Achteraf bleek dat omdat de nicola, omdat het een zeer vastkokende aardappel is, wat langer in de oven had gemoeten. Wij raden aan om te gaan voor een aardappelsoort als bildtstar of frieslander.


Bereiding

Bij dit gerecht hoeven de aardappelen niet geschild te worden. Wel is het belangrijk dat u de aardappelen eerst goed schoonmaakt. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u de aardappelen in de pan leggen. Voeg water toe tot de aardappelen voor de helft onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Zorg dat er een deksel op de pan zit en kook de aardappelen 30 minuten. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af.

Verwarm de oven alvast op 200 graden. Snijd de aardappel in de lengte doormidden en snijd aan beide kanten een dun strookje af zodat de aardappelen straks goed blijven liggen in de pan en oven. Zo maakt u de beste aardappeltosti’s. Leg aan beide kanten een plak ham tussen de aardappelen en doe de kaas ertussen. Bind om de aardappelen een stuk keukentouw. Het keukentouw zorgt ervoor dat de aardappelen niet uit elkaar vallen. Bestrooi de aardappelen met wat peper en zout.

Verhit olie en boter in de pan. Leg de tosti’s in de pan en bak ze aan elke kant vijf minuten. Wanneer de aardappeltosti’s goed gekleurd zijn, leg ze dan in een ovenschaal en bak ze nog vijf minuten in de oven.