Rode bieten stamppot
Recepten

Rode bieten stamppot

Het sneeuwt en vriest in Nederland! Met dit weer is er niks lekkerder dan een ouderwetste stamppot eten in de warmte van het huis. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten stamppot die gemaakt kunnen worden. Deze week lichten wij een rode bieten stamppot met spekjes en appel uit! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan vlug door!

Ingrediënten (4 personen):

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 500 gram rode bieten
  • 1 jonagold appel

Bereiden van de stamppot

  1. Schil als eerst de rode bieten en de aardappels. Kook ze vervolgend in 20 minuten gaar.
  2. In de tussentijd kunt u de helft van de boter verhitten in een koekenpan. Bak hier in de spekjes en voeg vervolgens te ui toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee.
  3. Snijd vervolgens de ongeschilde appel in stukjes en meng door de spek en ui.
  4. Giet als laatste de aardappels en bieten af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp vervolgens de aardappelen en bieten met het overige gedeelte van de boter en het restje kookvocht.
  5. Serveer de stamppot met de ui, spekjes en appel.

Mocht u het lekker vinden kunt u er ook altijd nog een beetje jus bij maken en over de stamppot heen gieten.

Eetsmakelijk!

Nog meer inspiratie

Probeer 's wat anders

Romige aardappelgratin

Romige aardappelgratin

Lees verder
Loaded zoete aardappelfriet met dip

Loaded zoete aardappelfriet met dip

Lees verder
Recept voor stamppot andijvie

Recept voor stamppot andijvie

Lees verder
Prei stamppot met Aziatische twist

Prei stamppot met Aziatische twist

Lees verder
Meer lekkere recepten