Het is bijna Koningsdag en daarom hebben wij een passend oranje recept! Een heerlijke soep van zoete aardappel en winterpeen! Deze soep is erg lekker en kleurrijk. Wilt u weten hoe u deze zoete aardappelsoep maakt? Lees hieronder verder!
Ingrediënten voor de soep
Voor 4 personen heeft u nodig:
- 500 gram zoete aardappel
- 250 gram winterpeen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram baconreepjes
- 1 groentebouillonblokje
- 1 stokbrood of baguette
- 50 gram ongezouten amandelen
- 1 eetlepel ketjap
- 400 ml kokosmelk
Keukenbenodigdheden
Soeppan
Grillpan of koekenpan
Staafmixer
Bakpapier
Bereiding
- Was de zoete aardappelen en de winterpeen. Deze hoeven niet geschild te worden. Snijd de winterpeen en zoete aardappelen in stukken. Snipper vervolgens de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan. Bak hier de bacon in voor 3 minuten. Schep de reepjes bacon uit de pan en leg deze apart.
- Fruit de gesnipperde ui en knoflook in het vet van de bacon. Voeg na 1 minuut de aardappelen en wortelen toe. Vervolgens 1 liter water en het boullionblokje toevoegen en aan de kook brengen. Kook hierin de zoete aardappelen en wortelen gaar in ongeveer 15 minuten op laag vuur.
- Verhit nu een grillpan. Gril het brood in lange repen 2 minuten per kant tot dat ze knapperig zijn.
- Hak en rooster de amandelen op hoog vuur voor 2 minuten. Schud de pan regelmatig. Zet het vuur lager en voeg de ketjap toe. Bak dit nog 1 minuut tot de ketjap aan de amandelen zit. Leg de amandelen op bakpapier zodat deze af kunnen koelen.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe aan de soep. Pureer hierna de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en verwarm deze nog even.
- Schep de soep in kommen en bestrooi deze met bacon en de amandelen. Serveer met het gegrilde brood.
Geniet van je zoete aardappelsoep!