Patatas bravas

Patatas bravas, patatas bravas recept, aardappel recept

Tijdens mijn vakantie in Spanje leerde ik het gerecht patatas bravas kennen. Dit is een typisch Spaans gerecht. Dat wilde ik direct proberen natuurlijk! Patatas bravas vind je vaak terug als tapas, maar voldoet ook als avondeten. Voor dit gerecht is het belangrijk dat je een vastkokende aardappel gebruikt, zoals een Nicola of Bildtstar.

Benodigdheden

Als tapasgerecht voor 6-8 personen

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • chilivlokken
  • 2 theelepels verse (of gedroogde) rozemarijn

Bereiding patatas bravas recept

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een laagje bakpapier. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Idealiter snijd u iedere aardappel in zes stukjes.

Met alle overige benodigdheden door elkaar in een ruime kom. Dat zijn de olijfolie, paprikapoeder, knoflook, zout, chilivlokken en rozemarijn. Voeg de aardappelstukjes eraan toe en meng door elkaar. Het makkelijkste doet u dit met uw handen.

Verspreid de patatas bravas over een bakplaat. Als de oven op 200 graden is voorverwarmd, schuift u de plaat in de oven. Bak de aardappels, met het mengsel, vervolgens in 20 – 25 minuten gaar en bruin. Kijk regelmatig hoe de kleur van de aardappelen eruit zien.

Na maximaal 25 minuten haalt u de bakplaat uit de oven. Laat deze vervolgens even afkoelen op het aanrecht, want een gerecht op 200 graden is niet mals voor uw gehemelte.

Dit patatas bravas recept serveert u thuis ook lekker met mayonaise of curry. Natuurlijk hoeft u dit patatas bravas recept niet met een sausje te serveren. Ook zonder saus is dit een overheerlijk gerecht.

Geef een reactie