Aardappels uit de oven

aardappels uit de oven, aardappelen in de oven, aardappelen uit de oven, aardappels in de oven

Naast het koken van aardappelen, bereiden veel mensen hun aardappelen in de oven. Altijd erg lekker en ieder aardappelras smaakt anders. Eerder behandelden we al de Roseval aardappel uit de oven.

Roseval is lekker uit de oven, maar er zijn nog veel meer aardappelen overheerlijk uit de oven. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om de aardappelen te bereiden.

Welke aardappelen gebruiken?

Het meest gebruikt men vastkokende aardappelen in de oven. Deze dienen wel wat langer in de oven te blijven dan een kruimige variant, omdat ze steviger zijn. Daarom duurt het langer voordat ze gaar zijn. Ook is het lekker om de aardappelen eerst te koken, zoals Jamie Oliver in deze video laat zien. Dit is niet noodzakelijk. De piepers iets langer in de oven houden werkt net zo goed.

Daarnaast kunt u nog kiezen of u de aardappelen wel of niet schilt. Persoonlijk vind ik het lekkerder om de aardappelen niet te schillen. Het is wel belangrijk om de aardappelen goed te wassen. Vervolgens kunt u aardappelen gemakkelijk in blokjes snijden. Nicola is een lekkere aardappel om uit de oven te eten, maar ook bildtstar is geschikt.

Eigenlijk vrijwel iedere aardappel kunt u uit de oven eten, het zal alleen met extra bloemige aardappelen wat lastiger zijn om dat deze sneller uit elkaar vallen.

Bereidingstijd

Indien u de aardappelen niet kookt, moeten de aardappelen wat langer in de oven. Verwarm de oven op 180 graden en plaats de aardappelen 25 minuten in de oven. Voor de meeste aardappelen zal dit genoeg zijn, maar bij zeer vastkokende aardappelen als nicola is meestal 35 minuten nodig. U kunt tussendoor makkelijk kijken of de aardappelen goed is door in de aardappelen te prikken met een vork. De aardappelen moeten niet meer hard van binnen zijn. Wat betreft de bereidingstijd is het ook verschillend in hoe grote partjes u de aardappels snijdt.

Toevoegingen aardappels uit de oven

Het is erg lekker om olijfolie, champigons, rozemarijn, knoflook en zeezout toe te voegen.

Geef een reactie