Aardappels uit de oven

aardappels uit de oven, aardappelen in de oven, aardappelen uit de oven, aardappels in de oven

Aardappels uit de oven

Naast het koken van aardappelen, bereiden veel mensen hun aardappelen in de oven. Aardappels uit de oven zijn erg lekker en te bereiden met veel verschillende aardappelrassen. Eerder schreef ik al een recept over roseval aardappelen uit de oven.

Roseval is zeker een lekkere aardappel om in de oven te bereiden, maar er zijn nog veel meer aardappelen die heerlijk zijn om uit de oven te bereiden. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om de aardappelen te bereiden.

Welke aardappelen gebruiken?

Vaak worden er vastkokende aardappelen gebruikt om aardappels uit de oven te bereiden. Hierdoor is het nodig dat de aardappelen wat langer in de oven blijven dan bloemige aardappelen, omdat ze wat steviger zijn en iets meer tijd nodig hebben om gaar te worden. U kunt er ook voor kiezen om de aardappelen eerst voor te koken, zoals Jamie Oliver dat doet in deze video. Dit hoeft niet, u kunt de aardappelen ook wat langer in de oven laten.

Daarnaast kunt u nog kiezen of u de aardappelen wel of niet schilt. Persoonlijk vind ik het lekkerder om de aardappelen niet te schillen. Het is wel belangrijk om de aardappelen goed te wassen. Vervolgens kunt u aardappelen gemakkelijk in blokjes snijden. Nicola is een lekkere aardappel om uit de oven te eten, maar ook bildtstar is geschikt.

Eigenlijk vrijwel iedere aardappel kunt u uit de oven eten, het zal alleen met extra bloemige aardappelen wat lastiger zijn om dat deze sneller uit elkaar vallen.

Bereidingstijd

Indien u de aardappelen niet kookt, moeten de aardappelen wat langer in de oven. Verwarm de oven op 180 graden en plaats de aardappelen 25 minuten in de oven. Voor de meeste aardappelen zal dit genoeg zijn, maar bij zeer vastkokende aardappelen als nicola is meestal 35 minuten nodig. U kunt tussendoor makkelijk kijken of de aardappelen goed is door in de aardappelen te prikken met een vork. De aardappelen moeten niet meer hard van binnen zijn. Wat betreft de bereidingstijd is het ook verschillend in hoe grote partjes u de aardappels snijdt.

Toevoegingen

Het is erg lekker om olijfolie, champigons, rozemarijn, knoflook en zeezout toe te voegen.

Geef een reactie