Aardappelen koken

Wanneer u aardappelen koken wilt, dan bent u bij de Aardappelshop aan het juiste adres. Ondanks dat er tal van mogelijkheden zijn met aardappelen, worden aardappelen over het algemeen het vaakst gekookt. Bij aardappelen kunnen namelijk heerlijke groenten en een stukje vlees geserveerd worden. Toch blijft de vraag hoe kook je aardappelen? In dit artikel vertellen we u hoe u aardappelen kookt.

Hoe kook ik aardappelen?

Voordat u de aardappelen gaat koken zullen deze geschild moeten worden. Als u de aardappelen geschild heeft is het nodig om de aardappelen te wassen. De aardappelen zijn gemakkelijk te wassen door deze onder de kraan te houden en af te spoelen. Wanneer u dit heeft gedaan, plaats dan de aardappelen in een schone pan met water. Plaats de pan met aardappelen op het fornuis en draai het vuur op een hoge stand. Let op, wanneer het water aan de kook is, draai dan het vuur terug naar een lage stand. Over het algemeen zijn aardappelen in twintig minuten gaar, maar dit is afhankelijk van het soort en hoe hoog u het vuur heeft staan. Met een vork kunt u gemakkelijk in de gaten houden of de aardappelen al bijna gaar zijn. Als het prikken in de aardappel gemakkelijk gaat en de aardappel niet meer aan de vork blijft zitten, dan is de aardappel gaar.

Verschillende soorten aardappelen koken

Als u bijvoorbeeld Doré aardappelen gaat koken moet u erg allert zijn. De kooktijd van dit soort is namelijk veel minder lang dan van bijvoorbeeld de Nicola. De Nicola is namelijk een zeer vastkokende aardappel en Doré is een zeer bloemige aardappel.

Het formaat van aardappelen tijdens het koken

Het formaat van de aardappelen speelt ook een rol tijdens het koken. Kleinere aardappelen zijn namelijk veel sneller gaar dan bonken. Het is belangrijk hier rekening mee te houden tijdens het koken.

Hoeveelheid aardappelen per persoon

Houd voor een normale eter rekening met ongeveer 250 gram aardappelen per persoon.

Na het koken

Als de aardappelen gaar zijn kunt u de aardappelen op verschillende manieren serveren. U kunt voor de traditionele wijze kiezen van groenten en vlees, maar ook een stampot is erg lekker.

Andere mogelijkheden met aardappelen?

Heeft u andere plannen met uw aardappelen? Bekijk dan eens de pagina recepten van de Aardappelshop of bekijk de pagina ‘Friet aardappelen

Geef een reactie