Makreelsalade met krieltjes

makreelsalade

Ontzettend lekker als tussendoortje is een gerookt visje. Of het nu gaat om een paling of makreel, de geur in samenhang met de structuur van de vis is een ongekende smaaksensatie. Zowel uit het vuistje als op een broodje is gerookte makreel erg lekker. Experimenteert u liever verder? Maak dan eens een makreelsalade. Voeg daar enkele gebakken krieltjes aan toe en uw makreelsalade zal iedereen betoveren. We vertellen u van begin tot eind hoe u dat zelf thuis doet. Zo hoeft u enkel nog de stappen thuis uit te voeren.

Benodigdheden

Aan de slag met uw makreelsalade

Zet een pan water aan de kook en voeg daar de krieltjes aan toe. Het makkelijke aan krieltjes is dat u ze kant en klaar in de pan doet, zonder te hoeven schillen. In ongeveer 10 á 12 minuten zijn deze gaar. Om dit te testen, prikt u met een scherp mes in een krieltje. Als deze er met speels gemak door glijdt, is het krieltje gaar. Zet een tweede pan kokend water naast de eerste en kook daarin uw twee eieren zacht.

Terwijl de krieltjes aan het koken zijn, pakt u intussen alvast een saladekom. Spreidt daarin uw gekozen sla alvast uit. Pak daarna een snijplank en uw makreel, lente-ui, radijs en augurk. Snijdt allen in kleine stukjes en spreidt deze uit over de sla in de saladekom. Zodra de eieren zijn gekookt, snijdt u deze ook in plakjes. Dat doet u met een mes of eenvoudig met een eiersnijder.

Als allerlaatste voegt u de gekookte krieltjes toe aan de salade. Om de krieltjes op smaak te brengen sprenkelt u er een snufje zout overheen. Hussel vervolgende de saladekom enkele malen om, zodat uw ingrediënten zich mooi verspreiden. Deze makreelsalade smaakt heerlijk zonder aparte saladedressing, maar u bent geheel vrij om zelf een saladedressing naar wens toe te voegen. Achteraf besprenkelen met enkel een citroen is al voldoende.

Geef een reactie