Roseval uit de oven

Roseval aardappelen zijn erg lekker als ze uit de oven komen. Zeker met de juiste ingrediënten heeft u binnen 40 minuten een heerlijk aardappelgerecht op tafel staan. Roseval is een vastkokende aardappel met een bijzondere smaak. Het is aan te raden de aardappelen niet te schillen, maar alleen te wassen en in partjes te snijden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1KG Roseval aardappelen
  • Rode uien (2 stuks)
  • Rozemarijn
  • Olijfolie (6 eetlepels)
  • Balsamicoazijn (5 eetlepels)
  • 2 teentjes knoflook

Roseval uit de oven bereiden

Het bereiden van dit gerecht is niet erg moeilijk en kost weinig tijd. Met deze stappen is uw aardappelgerecht zo klaar:

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. Zorg dat u voldoende aardappelen heeft, 1 kg voor 4 personen en was de aardappelen. U hoeft de aardappelen niet te schillen.
  3. Snij de aardappelen in delen en plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Strooi rozemarijn over de aardappelen en voeg vervolgens olijfolie en balsamicoazijn toe.
  5. Snij twee rode uien en voeg deze toe.
  6. Voeg de knoflook toe.
  7. Voeg indien gewenst nog wat peper en zout toe, maar dit is niet perse nodig.
  8. Bak de roseval aardappelen 30-35 minuten in de oven.

 

Geef een reactie