Roseval uit de oven

roseval uit de oven, roseval, oven aardappel,

Roseval uit de oven

Roseval-aardappelen zijn erg lekker als ze uit de oven komen. Met de juiste ingrediënten heeft u binnen 40 minuten een heerlijk aardappelgerecht op tafel staan. Roseval is een vastkokende aardappel met een bijzondere smaak. Het is aan te raden de aardappelen niet te schillen, maar alleen te wassen en in partjes te snijden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo roseval-aardappelen
  • 2 rode uien
  • rozemarijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook

Roseval uit de oven bereiden

Het bereiden van dit gerecht is niet erg moeilijk en kost weinig tijd. Met deze stappen is uw aardappelgerecht zo klaar:
  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. Zorg dat u voldoende aardappelen heeft (1 kilo voor 4 personen) en was ze. U hoeft de aardappelen niet te schillen.
  3. Snij de aardappelen in stukken en plaats ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Strooi rozemarijn over de aardappelen en voeg vervolgens de olijfolie en balsamicoazijn toe.
  5. Snij twee rode uien en voeg deze toe.
  6. Voeg de knoflook toe.
  7. Voeg indien gewenst nog wat peper en zout toe.
  8. Bak de roseval-aardappelen 30-35 minuten in de oven.
 

Geef een reactie