Iedereen is bekend met het eten van frietjes en we halen deze ook maar al te graag op bij de snackbar om de hoek. Ook vindt u in vrijwel ieder huishouden wel een frituurpan of airfryer terug, waarin we heel wat kilo’s frietjes warm stoken per jaar. Dat kan natuurlijk uit een ingevroren zak uit de supermarkt, maar er gaat niets boven het zelf maken van frietjes. Als u gasten ontvangt en u wilt eens iets op tafel zetten waar u iedereen mee kan verrassen, dan zou u eens knapperige paarse zoete aardappel frietjes uit de oven op tafel kunnen zetten. Eenvoudig en overheerlijk.
Benodigdheden knapperige paarse zoete aardappel frietjes
- Één paarse zoete aardappel per persoon
- Knoflookpoeder (1tl)
- Zeezout (1tl)
- Peper (1tl)
- Paprikapoeder (0,5tl)
- Twee eetlepels olijfolie
Bakken maar!
Heel ingewikkeld is het niet om knapperige paarse zoete aardappel frietjes te maken. Verwarm allereerst uw oven alvast voor op 200 graden. Schil vervolgens uw aardappelen en snijdt deze in lange, dunne repen. Pak vervolgens een grote kom en voeg daar uw knoflookpoeder, zeezout, peper en paprikapoeder aan toe.
Doe uw paarse zoete aardappel repen in de kom met specerijen en meng alles goed door elkaar. Voeg hier vervolgens de twee eetlepels olijfolie aan toe en zorg ervoor dat uw aardappelrepen allen flink doordrenkt zijn. Dit geheel van paarse zoete aardappel, kruiden en olijfolie zorgt straks voor een goede crunch.
In de tussentijd is uw oven voorverwarmd. Leg de doordrenkte paarse zoete aardappel repen verspreid over de bakplaat op een bakpapier. Zorg dat ze uit elkaar liggen en niet tegen elkaar aandrukken, want anders plakken straks alle frietjes aan elkaar vast.
Het geheim voor een goede knapperige patat zit ‘m vervolgens in de lengte van het opwarmen, namelijk tussen de 30 en 40 minuten. Controleer tussentijd regelmatig en proeven mag altijd. Laat de frietjes achteraf even enkele minuten afkoelen, voordat u uw gehemelte verbrandt. Deze knapperige paarse frietjes smaken heerlijk met vrijwel iedere saus naar keuze.