Aardappelsalade met mayonaise

Aardappelsalade is altijd een goede keuze. Er zijn veel verschillende recepten voor een perfecte aardappelsalade. Vandaag hebben we een absoluut klassiek gerecht: Aardappelsalade met mayonaise. Voor ons komt de beste salade aller tijden nog steeds uit Noord-Duitsland. Dit is een erg romig gerecht. Het fijne is dat dit recept snel te bereiden is.

Welke aardappelen voor aardappelsalade?


Gebruik in ieder geval vastkokende aardappelen voor een aardappelsalade, zodat ze niet uit elkaar vallen. Bij de Aardappelshop zijn er verschillende soorten die bijzonder geschikt zijn voor de aardappelsalade. Dit zijn Annabelle, Frieslander, Bildtstar, Opperdoezer, Roseval en Nicola.

Klik hier voor een overzicht van de aardappelrassen en om ze online te bestellen.

Voor vier personen heb je ongeveer 750 gram tot 1 kg aardappelen nodig.

Ingredi├źnten voor aardappelsalade met mayonaise

– 750 gram vastkokende aardappelen
– 200 gram mayonaise
– ┬Ż witte ui
– peterselie, dille en bieslook
– 3 eieren (hard gekookt)
– 100 gram augurken
– 200 ml groentebouillon
– 2 eetlepels Mosterd
– 1 snufje zout en suiker

Bereiding van de aardappelsalade

Zodat iedereen kan genieten van deze aardappelsalade met mayonaise, gaan we in op de details van de bereiding zodat dit recept voor iedereen gemakkelijk te maken is.

1. Schil de aardappelen en kook ze daarna 15 tot 20 minuten in gezouten water. Om er zeker van te zijn dat je aardappelen gaar zijn, prik je erin met een vork. Zo kun je voelen of de binnenkant zacht is.

2. Ondertussen kun je ook de eieren koken. Kook de eieren ongeveer 7 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte. Wanneer de eieren afgekoeld zijn kun je ze pellen en in grote blokjes of schijfjes snijden.

3. Snijd vervolgens de warme aardappelen in dunne plakjes en doe ze in een grote slakom.

4. Snijd de augurken en uien in kleine stukjes en hak daarna de kruiden fijn.

5.Nu kun je de uien in de bouillon koken. Voeg daarna de mosterd, suiker, zout en peper toe en roer goed. Giet daarna de inhoud van de pan over de warme aardappelen en laat ze trekken.

6. Voeg vervolgens de augurken, eieren en kruiden toe aan de aardappelen. Nadat de salade is afgekoeld kun je de mayonaise erdoor roeren. Laat de salade even rusten in de koelkast.

Geniet van je aardappelsalade!

Geef een reactie